Mijn account
De voordelen van Leuveld Boomkwekerijen B.V.
menu

Tijdslijn

De geschiedenis van Leuveld

1994

Oprichting

Oprichter en eigenaar Harald Leuveld start Leuveld Boomkwekerijen op 1,5 hectare land bij de boerderij van zijn vader. Hij start met het kweken van een breed assortiment van haagplanten als Thuja, Taxus en Prunus. Deze producten zijn dus vanaf de start de Core business.

2006

Groeien met een nieuwe locatie

Na een snelle en succesvolle start is de wens om verder te kunnen groeien. Omdat de locatie in Borne daarvoor niet meer de mogelijkheden biedt, wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Die locatie wordt gevonden in Denekamp. Vlak bij de grens met Duitsland en nabij de Duitse A1 wordt een start gemaakt met de bouw van een geheel nieuwe kwekerij.
2011

Ontwikkeling nieuwe kwekerij Denekamp

De ontwikkeling van de nieuwe kwekerij in Denekamp loopt heel voorspoedig. De kwekerij beslaat in september van dit jaar 100 hectare vollegrond kwekerij en er wordt een start gemaakt met de aanleg van de eerste 7 hectare containerveld. Daarnaast wordt er gestart met het aanbieden van aanvullende assortimenten van de betere kwekers in Nederland en Duitsland. Hierdoor kunnen we onze klanten een bredere service bieden.
2016

KOBO Mechanisatie

Mechanisatie van ons teeltproces wordt steeds belangrijker. Om optimaal te kunnen kweken starten we in dit jaar met KOBO Mechanisatie. Met dit gespecialiseerde bedrijf ontwikkelen we op basis van de ervaringen uit de dagelijkse praktijk van onze kwekerij vernieuwende oplossingen om het kweken eenvoudiger en uniformer te maken.
2021

Samenwerking

De toenemende vraag naar haagplanten willen we kunnen blijven invullen en de hoogwaardige kwaliteit van onze kwekerij waarborgen. Dit jaar is besloten de jaren lange intensieve samenwerking op de vollegronds kwekerij van Baumschule Diepenmaat GbR en Leuveld Boomkwekerijen BV samen gaan voegen in 2 nieuwe bedrijven. DL Perfect Hedge BV en DL Perfect Hedge GmbH zijn daarvoor opgericht. Vanaf dit najaar zullen Harald Leuveld en Bart en Michel Diepenmaat de beide bedrijven samen aansturen. Hun kennis en ervaring staat garant voor betrouwbare kwaliteit en verdere versterking van onze productie.

Ons bedrijf is daarmee uitgegroeid tot een van de toonaangevendste producenten van haagplanten in Europa. We beleveren gerenommeerde klanten in vele landen van Europa en zelfs daarbuiten. Met ons oog voor kwaliteit en service en onze uitstekende prijs/kwaliteit verhouding overtuigen wij meer en meer klanten.