Tijdslijn

De geschiedenis van Leuveld

1994

Oprichting

Oprichter en eigenaar Harald Leuveld, start Leuveld Boomkwekerijen op 1,5 hectare land, op de boerderij van zijn vader Harry. Hij start met het kweken van een breed assortiment aan haagplanten als: Thuja, Taxus en Prunus. Deze producten zijn vanaf het prille begin onze core business.

2006

Groeien met een nieuwe locatie

Na een snelle en succesvolle start is de wens om verder te kunnen groeien. Omdat de locatie in Borne daarvoor geen mogelijkheden biedt, wordt er gezocht naar een nieuwe locatie. Die locatie wordt gevonden in Denekamp. Vlakbij de grens met Duitsland, wordt de start gemaakt met de bouw van een geheel nieuwe kwekerij.

2011

Ontwikkeling nieuwe kwekerij Denekamp

De ontwikkeling van de nieuwe kwekerij in Denekamp verloopt voorspoedig. De kwekerij beslaat in september van dit jaar 100 hectare vollegrond kwekerij en er wordt een start gemaakt met de aanleg van de eerste 7 hectare containerveld. Daarnaast wordt er gestart met het aanbieden van aanvullend assortiment van kwekers in Nederland en Duitsland. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog betere service aanbieden.
2016

KOBO Mechanisatie

De mechanisatie van ons teeltproces, wordt steeds belangrijker. Om optimaal te kunnen kweken starten we met het bedrijf KOBO Mechanisatie. Met dit gespecialiseerde bedrijf ontwikkelen we op basis van ervaringen uit onze dagelijkse praktijk van de kwekerij, steeds vernieuwende technische oplossingen om het kweken nog eenvoudiger en uniformer te maken.
2021

Samenwerking

De toenemende vraag naar goede kwaliteit haagplanten, willen we ook in de toekomst kunnen blijven invullen. Daarom is besloten de jarenlange, intensieve samenwerking tussen de vollegrond kwekerij van Baumschule Diepenmaat GbR en Leuveld Boomkwekerijen BV, samen te voegen in twee nieuwe bedrijven: DL Perfect Hedge BV en DL Perfect Hedge GmbH. Vanaf dit najaar zullen Harald Leuveld en Bart & Michel Diepenmaat, de beide bedrijven samen aansturen. Hun kennis en ervaring staat garant voor betrouwbare kwaliteit en verdere versterking van onze productie.

Ons bedrijf is daarmee uitgegroeid tot een van de toonaangevendste producenten van haagplanten in Europa. We beleveren gerenommeerde klanten in vele landen van Europa en zelfs daarbuiten. Met ons oog voor kwaliteit en service en onze uitstekende prijs/kwaliteit verhouding overtuigen wij meer en meer klanten.