Het verkoopteam:

Als we het kantoor van Leuveld binnenlopen valt de enorme dynamiek meteen op. Iedereen is druk bezig. Bestellingen verwerken, offertes maken, er wordt in diverse talen getelefoneerd met kwekers en klanten en aan de balie is het een drukte van belang met chauffeurs die komen laden. Een typische voorjaarsdag bij Leuveld. Altijd druk en in beweging.

Leuveld bediend klanten in heel Europa. Om die goed en vakkundig te kunnen bedienen is er de laatste jaren veel geïnvesteerd. Zowel in het team als in de ondersteunende systemen. Het verkoopteam van Leuveld bestaat uit vier personen. Roy, Joost, Dinand en Ronald. Samen vormen ze een mooie mix van jarenlange kennis en ervaring in de sector en een jonge en frisse kijk op de markt. De garantie voor een dynamisch team. Een ding hebben we allemaal gemeen. We willen het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken.

 

 

“We vinden het een sport om alle vragen van klanten zo snel mogelijk & goed mogelijk te beantwoorden”, zegt Dinand. We merken dat klanten dit prettig vinden. De afgelopen jaren, hebben we veel geïnvesteerd in het computersysteem. We beschikken over een heel modern systeem en een grote database met de meest actuele informatie over beschikbare planten in de markt. We kunnen direct zien wat we zelf in de kwekerij hebben staan maar ook wat actueel beschikbaar is bij onze partner kwekers.

Een groot voordeel van het werken met partner kwekers is dat we ze goed kennen. We weten dus dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen. “We vinden het heel belangrijk dat men 100% op ons kan vertrouwen”, zegt Roy. Roy heeft vele jaren ervaring als inkoper tuinplanten en kent de markt door en door. Naast het actief opvolgen van de partner kwekers helpt hij het verkoopteam met het beantwoorden van specifieke vragen. Wij zijn eigenlijk uw ogen en oren in de markt. Wij kijken wekelijks wat er beschikbaar is bij kwekers en zoeken voor al je vragen de best passende oplossing. Het complete pakket aan haagplanten koop je bij ons direct bij de bron. Daarnaast hebben we alle kennis in huis om ook aanvullende behoeftes en wensen voor je in te vullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: laanbomen, heesters, vaste planten, rozen en bodembedekkers.
Wij denken graag mee als partner en zijn de verbindende factor tussen vraag en aanbod. Naar de toekomst willen we onze klanten komende jaren nog veel actiever gaan informeren over leuke aanbiedingen in de markt en over het beschikbare aanbod. Daarom maken we wekelijks een actuele aanbieding en hebben we hard gewerkt aan de bouw van een webshop. Daarover vertellen we later meer!

Van bestelling naar levering:

Onze klanten willen zich geen zorgen maken over de levering van planten. Ze willen zekerheid dat de juiste planten op het juiste moment en in goede kwaliteit worden geleverd.

De verkopers kiezen de juiste producten voor onze klanten maar Jos en Michel zorgen er samen met het logistieke team voor, dat alle orders tijdig en compleet worden uitgeleverd. Jos bestelt de planten bij onze partner kwekers en zorgt voor de planning van alle transporten. Michel zorgt samen met het team van de logistiek voor de verwerking en verlading van orders. Afgelopen jaar is er hier veel veranderd volgens Jos. We hebben de gehele indeling van onze hal veranderd en zijn gaan werken met scanners. Vanaf begin dit jaar worden alle pot gekweekte planten verpakt in de kas en alle kluitplanten in de hal. Dat heeft veel voordelen. Kwetsbare pot gekweekte planten staan niet tussen de zware pallets met kluiten en de kluiten staan in ideale condities zodat ze niet uitdrogen door zon en wind. We laten de planten zo vers mogelijk aanleveren. Hoe sneller van het veld in de auto hoe beter voor de kwaliteit. Ook hebben we een beregeningssysteem aangelegd waardoor alle planten voor verlading voldoende vochtig gemaakt worden. Planten zijn soms lang onderweg en dan is de juiste vochtigheid belangrijk voor behoud van de kwaliteit.

 

Drie controles:

Een van de belangrijkste veranderingen in onze logistiek is de introductie van
scanners en handterminals. We zijn op weg naar een papier vrije logistiek geeft Jos
aan. Voorheen werd alles op papier bijgehouden in de hal. Alles moest met de hand
worden bijgehouden en dan is een foutje snel gemaakt aldus Michel.

Daarom zijn we dit jaar gestart met het digitaliseren van de logistiek. Alle planten worden sinds dit jaar 3 keer gecontroleerd. Als eerste stap, scannen we alle planten bij ontvangst. We weten daardoor precies wat er allemaal binnen is gekomen en kunnen mogelijke afwijkingen snel detecteren. Als vervolgstap, zijn we deze zomer gestart met het scannen van alle planten bij het verpakken. Elke partij planten die wordt verpakt op CC karren of pallets wordt gescand. We kunnen daardoor de klanten precies aangeven wat er op welke CC kar of pallet staat.

Vanaf dit najaar krijgt elke kar of pallet een duidelijke sticker. Daarop staat de naam van de klant en wat er op deze kar of pallet staat. De vervoerder weet dan precies waar welke kar of pallet heen moet en de klant kan dan precies zien wat op elke kar of pallet staat. Bij het laden van de vrachtwagen scannen we nog een keer of alles mee is op deze order. Eigenlijk kan er dan bijna niets meer fout gaan, vertellen Jos en Michel lachend. Maar het blijft mensenwerk natuurlijk.

 

Transport

Leuveld beleverd klanten door nagenoeg heel Europa. Dat vereist een netwerk van top transporteurs. Door de jaren hebben we een netwerk van ervaren plantentransporteurs opgebouwd. Dankzij dat netwerk kunnen we bijna elke uithoek van Europa regelmatig beleveren.

We verzorgen voor zeer veel klanten het transport. Leuveld wil jou van de kweker tot de klant ontzorgen en daarin is betrouwbaar en efficiënt transport een heel belangrijke factor. “In het seizoen plan ik dagelijks 10-tallen transporten in,” geeft Jos aan. “Via ons systeem heb ik steeds een goed inzicht in de behoeftes aan transport. Ik doe er altijd mijn uiterste best voor, om leveringen voor klanten, perfect in te plannen”, aldus Jos.

Vraag onze verkopers maar naar de mogelijkheden. We regelen het graag voor jou en kunnen je per levering exact aangeven wat de mogelijkheden en de kosten zijn. Je moet natuurlijk altijd weten waar je aan toe bent en erop kunnen rekenen.