Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Wat zijn jullie openingstijden?

  Maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur, zaterdag en zondag zijn wij gesloten.

 • Hoe kan ik een Leuveld Boomkwekerijen B.V. catalogus aanvragen?

  Wanneer u een groen gerelateerd bedrijf bent, kunt u via deze site een catalogus bij ons aanvragen. Vul uw gegevens in en wij zorgen ervoor dat uw catalogus zo snel mogelijk naar u verzonden wordt.

  Liever geen papieren catalogus maar een digitale versie?

  Stuur dan een mail met u gegevens naar: info@leuveld.com onder vermelding van: aanvraag digitale catalogus.

 • Hoe kan ik een inlog voor de Webshop aanvragen?

  Om de Webshop te kunnen inzien of te gebruiken dient u bij ons een account aan te vragen.

  Aangezien wij alleen aan groen gerelateerde bedrijven leveren is het alleen mogelijk van onze Webshop gebruik te maken wanneer u aan deze voorwaarden voldoet. Voer hier u gegevens door.

  Wij verwerken uw gegevens zodra ze bij ons binnen zijn, u ontvangt vervolgens een mail met daarin uw account en inloggegevens.

 • Welke prijzen geven jullie af?

  De door ons afgegeven prijzen zijn aftuin prijzen exclusief BTW. Transport- en verpakkingskosten worden achteraf en apart aan u berekend.

Onze hagen

 • Welke haagplanten kweken jullie?

  Leuveld Boomkwekerijen B.V. is gespecialiseerd in het kweken van groenblijvende haagplanten van 60 tot 220 cm, kluit maar ook in container. Wij kweken o.a:

  Thuja occ. ‘Smaragd’ Thuja occ. ‘Brabant’
  Thuja occ. ‘Pyramidalis Compacta’ Thuja plic. ‘Martin’
  Taxus baccata Taxus media ‘Hilli’
  Taxus media ‘Hicksii’ Prunus laur. ‘Etna‘®
  Prunus laur. ‘Genolia’® Prunus laur. ‘Green Torch’®
  Prunus laur. ‘Novita’ Prunus laur. ‘Rotundifolia’
  Prunus laur. ‘Elly’® Prunus laur. ‘Caucasica’
  Prunus laur. ‘Herbergii’ Prunus laur. ‘Otto Luyken’
  Prunus lus. ‘Angustifolia’  


  Daarnaast kweken we ook: Taxus bac. ‘Fastigiata Robusta’, Juniperus s. ‘Blue Arrow’, Juniperus com. ‘Hibernica’, Picea glauca ‘Conica’, Picea omorika en meer.

 • Hoe worden de kluiten gegaasd?

  Standaard worden planten in de maten 50 tot 120 cm voorzien van machine gaas. 120 cm en groter hand gegaasd in Acryl/Jute (aangeven bij bestelling). Tegen meerprijs is het ook mogelijk te kiezen voor Draadkluit, Potgedrukt. Vraag naar de mogelijkheden.

Levering

 • Hoe worden uw planten aangeleverd of verpakt?

  Wij kunnen u voorzien van het volledige assortiment tuinplanten, echter niet iedere plant is geschikt voor dezelfde wijze van verladen. Net als u willen we ervoor zorgen dat uw planten netjes en verzorgd bij u aankomen. Opties van uitleveren zijn o.a. CC-Kar, in box, op pallet, etagepallet en/of los verladen. Planten van onze eigen kwekerij worden standaard geleverd in box, planten groter dan 160 cm los of op pallets. Visuele, kwetsbare planten adviseren wij te verladen op CC-Kar of op Etagepallets. Voor tarieven van de diverse verpakkingsmaterialen verwijzen we u naar retourneren fust

  Laat u adviseren door ons verkoopteam.

 • Wat verstaan jullie onder fust?

  Wanneer wij uw bestelling verpakken, maken wij gebruik van diverse verpakkingsmaterialen en fust soorten. Een aantal van deze materialen worden aan u doorberekend. Wanneer u deze aan ons retourneert, ontvangt u van ons een gereduceerd tarief terug. Voor informatie over tarieven en aan u doorberekende fustsoorten verwijzen we u naar retouren fust.

 • Wat zijn jullie levertijden?

  Wanneer u bij ons een bestelling plaats, dient u rekening te houden met 4 werkdagen verwerk tijd.

  Zie ook de pagina verzenden, voor de levertijden en voorwaarden. Vergeet bij uw bestelling niet aan te geven of u de bestelling zelf wilt afhalen, af laat halen door uw transporteur of dat wij het transport voor u dienen te regelen.

 • Hoe krijg ik mijn planten op de plaats van bestemming?

  Door een goede samenwerking met een aantal betrouwbare transporteurs kunnen wij voor u transport regelen door heel Europa, uw levering zal worden voorzien van de juiste papieren en documenten. Wilt u uw planten zelf afhalen in Denekamp dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Voor mijn levering heb ik een fytosanitaire keuring nodig, kunnen jullie dit verzorgen?

  Voor de export van planten, groenten, fruit en plantaardige producten naar een ontvanger buiten de Europese Unie kan een fytosanitair certificaat worden gevraagd. Om zo’n certificaat te verkrijgen worden de te exporteren producten eerst aan een keuring onderworpen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij boomkwekerijproducten of snijbloemen. Wij kunnen deze keuring voor u verzorgen en ervoor zorgen dat de juiste papieren meegeleverd worden met uw levering.